neděle 6. října 2024

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - ZÁŘÍ 2024

Tak mi řekněte, kam ten čas letí. Už opět tu je začátek dalšího měsíce a konec předchozího. Nechápu tu rychlost, jakou to letí. Včera jsem si udělala takový relaxační den. Ráno jsem se rozhodla, že si obnovím členství v knihovně. Po spoustě letech. Půjčila jsem si zrovna nějaké knížky, tak mám co číst. Sice knížky ráda kupuju ve slevách a výprodejích a to hlavně na Dobrovském, kde jsou skvělé akce a knihy třeba z 399 Kč na 19 Kč nebo 29 Kč, ale nebaví mě pak, prodávat je a nebo řešit, komu je darovat. Trvá to věčnost a už na to nemám nervy. A jelikož si knížky po přečtení nenechávám, řeším to pořád dokola. Tak jsem se rozhodla pro členství v knihovně, kde si knížky půjčím a zase vrátím a problém je vyřešený. Navíc nyní bydlím kousek od knihovny, takže paráda. Zrovna jsem jednu rozčetla a pak usnula. Navíc jsem zase třídila a uklízela své věci, takže jsem měla takový domácí den. No, ale zpět k tématu článku. Konec měsíce znamená na mém blogu jediné a to kosmetické odpadlíky, tentokrát tedy za září 2024. Aktuálně je má spotřeba ve výši 18 kousků

La Roche Posay čistící krém na mytí obličeje je v obrovském balení, které vydrží věčnost. Je bez parfemace a velmi šetrný k pleti. Nevysušuje, moc dobře pleť vyčistí a zanechá ji jemnou a vláčnou. Líbí se mi i balení s praktickou pumpičkou. Cena je vyšší, ale vzhledem k tomu, jak dlouho vydrží, vlastně není vůbec drahý. Ziaja okurkový pleťový tonik jsem chtěla vyzkoušet hlavně díky ceně, kdy stál kolem padesáti korun. Má velmi jemnou osvěžující okurkovou vůni, která je příjemná a nedráždivá. Pleť čistí moc dobře a zanechává ji vláčnou. Za těch pár korun, skvělý kousek. Alverde cremegel hydro je hydratační pleťový krém/gel. Kupovala jsem ho ve výprodeji za čtyřicet korun. Moc jsem od něj neočekávala, ale zajímalo mě, jaký bude. Má takovou typickou alverďáckou vůni. Velmi dobře se roztírá a je skvělý jako podklad pod makeup. Na denní použití dostatečně hydratuje a je fajn zejména na léto. Ale hodně jsem z něj cítila alkohol. Mixa ceramide protect tělový krém je tělový krém bez parfemace, který je vhodný na tělo, ruce i pleť. Používala jsem ho zejména na natírání pokožky těla, ale zkoušela jsem ho i na obličej. Jelikož je bez parfemace, není vůbec dráždivý. Dá se jednoduše rozetřít a má velice příjemnou konzistenci. Vsákne se zhruba do pěti minut a zanechá kůži vláčnou a jemnou. Na extrémně vysušenou pokožku za mě není, ale na běžné použití je fajn a rozhodně bych ho mohla doporučit. Jen mě moc nebavilo, sahat pořád do kalíšku prsty. Za mě by bylo rozhodně lepší balení v tubě.

Cien lak na vlasy ve variantě 3 classic je jeden z mých nejoblíbenějších laků na vlasy. Teď jsem si na zkoušku koupila jiný, ale určitě se k němu vrátím. Je skvělý. Nezatěžuje, hezky zafixuje a dá se vyčesat. Navíc stojí pár korun. Garnier Fructis čistící šampon jsem dostala od kamaráda, kterému nevyhovoval. Spotřebovala jsem ho a byla jsem s ním spokojená. Vlasy dobře umyje a dříve se nemastí. Má vysokou pěnivost a krásně voní. Vlasy jsou lesklé a nadýchané. Alverde sprchový gel s grepem a bambusem mě zaujal svěží vůní a chtěla jsem ho používat v létě. Použila jsem ho párkrát, ale byl za mě nudný. Takže jsem ho nakonec nalila do dávkovače na mýdlo a spotřebovala na ruce. Purity Vision mátová voda je velmi příjemná pleťová voda v bio kvalitě. Krásně osvěžuje a hydratuje pleť během dne. Výborný produkt na léto, kdy pleť osvěží a mátová vůně i lehce ochladí.

Guess seductive Noir tělový sprej miluju, stejně jako samotnou vůni EDT. Smyslná a nádherná parfemace. Sprej má menší výdrž než vůně, ale na domácí používání je fajn a pořídila jsem si další. The balm bahama mama bronzer  jsem chtěla hodně dlouho vyzkoušet a nakonec jsem si koupila malé balení na zkoušku. Tak ráda jsem ho používala, že jsem si pořídila i klasické velké balení. Má krásnou neutrální barvu, na pleti neflekatí, skvěle se aplikuje a jednoduše výborný. Jeden z nejlepších bronzerů, které jsem měla. Miss sporty precious shine 40 perfect rosewood je pro mě velkým objevem. Opravdu příjemný lesk na rty s přirozenou barvou, který vypadá na rtech krásně. A určitě si pořídím další balení. Od Miss sporty produkty skoro nekupuju. Lesk mě ale zaujal a trefila jsem se skvěle. Isana tonizující barvící šampon jsem si koupila na natónování vlasů, ze kterých se snažím dostat černou barvu. Překvapivě natónoval po odbarvení velmi přirozeně a hezky. A není vůbec drahý.

No a nakonec samozřejmě i pleťové masky, které byly všechny moc fajn. Až na masku Bullrich, která měla za mě divné plátýnko a na pleti až tak dobře nedržela. Maska na vlasy je výborná. Krásně vlasy uhladí a vyživuje. Zároveň je zanechá lesklé. Maska na nohy je vyživující a zanechá kůži příjemně jemnou a vláčnou.



JAKÁ JE VAŠE SPOTŘEBA ZA ZÁŘÍ?

ZNÁTE NĚJAKÝ KOUSEK A JAK VÁM VYHOVOVAL?


6 komentářů:

  1. Ahoj Monni, moc pěkná spotřeba - i mně se v září dařilo spotřebovávat. Mátovou vodu od Purity Vision zrovna používám a rozhodně alespoň tou vůní lepší než předchozí levandulová, kterou jsem zkoušela. Guess vůně mi nevoní, na mě jsou moc sladké, ale má je ráda ségra a kamarádka, takže dobře znám.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten krém Mixa ma veľmi zaujíma, je v mojom zozname. Súhlasím s tebou, že to balenie by mohlo byť iné, za mňa asi hlavne aj menšie. Podobné je Cerave telové mlieko vhodné aj na pleť ktoré je tiež s ceramidmi.

    OdpovědětVymazat
  3. The Balm mám moc ráda, já od nich používám hlavně rozjasňovač, protože bronzer mám od Benefit a ten zatím nic nepředčilo :) Super spotřeba :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  4. Moniko, ráda jsem se podívala. Musím říct, že mě zaujal ten lak na vlasy - nějak mě nikdy nenapadlo si ho od značky Cien koupit. Děkuji za tip.
    Přeji příjemné podzimní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Tu okurkovou řadu od Ziaji mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám moc ráda okurkové tonikum od Ziaji... a nejen okurkové 🥰

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)