Co budeme potřebovat?
- 500g hladká mouka
- 1 lžíce soli
- 2,5dl studené vody
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce olivového oleje
! TIP: Tato dávka vyjde na 2 pizzy na velký plech. Pokud chcete jen jednu pizzu, recept udělejte z poloviční dávky!
Všechny výše uvedené suroviny smícháme dohromady. Hněteme do té doby, dokud bude těsto celistvé a nebude se trhat. Uděláme z něj kouli a vložíme do mísy.
Kouli necháme v míse, překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Já to ráda dávám k topení na židli.
Za cca hodinku můžeme těsto zkontrolovat. Pokud je nakynuté, vysteleme si plech pečícím papírem. Z těsta si v rukou uděláme placku, tu položíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a prsty těsto "zvětšujeme". Dále už jen naskládáme suroviny a můžeme dát péct. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud nebude krásně křupavá a na okrajích růžová.
Máte rádi domácí pizzu a děláte ji? Máte nějaký svůj spešl recept?
Tá vyzerá tak chutne!
OdpovědětVymazatwww.frenchstyle.eu
Děkuji! :)
Vymazatpresne taký recept používam aj ja :) a je super
OdpovědětVymazatViď? Tak to jsem ráda, že jsem se s někým shodla :)
VymazatMilujem domácu pizzu :)
OdpovědětVymazat:) :) určitě nejsi sama :)
VymazatNapriek tomu, že cesto nevyzerá ako z pizzerky (čo nikdy ani u mňa), vždy si na domácej pizzy oveľa viac pochutím, hlavne preto, že viem čo tam dávam a mám taký vnútorný pocit, že to nie je taká kalorická bomba ako z pizzerky :)
OdpovědětVymazatČo je dobré to musím mať :)
Přesně tak, souhlasím! :)
VymazatTaké doma děláme své těsto, myslím, že mamka má téměř stejný recept, jako je ten tvůj :) Je fajn, že doma si na ni můžeš dát cokoliv chceš a v jakémkoliv množství :)
OdpovědětVymazat